Jag kan komma ut ur förrådet… jag är massochist

Eller vad kan jag säga… Jag måste ju ha något fel i skallen… Varför skulle jag annars plåga mig igenom 6 timmar av idiotisk jävla gudsförgäten Stephen King-skit…

Vad talar jag om? Jo det ska jag berätta…

I mången år nu har jag varit stor beundrare av filmkonsten och jag har känt att för att kunna uppskatta det stora måste man se det lilla… Så jag ser ofta udda filmer som alla säger ska vara tråkiga och dåliga. Men detta var ändå egentligen inte nån av dom ändå.

För denna film fick jag tanken att se enkomt för att en kamrat i en diskussion för flera år sedan om längsta filmen vi sett bräckte oss alla med att han sett Pestens Tid, även känd som “The Stand”. Närmaste jag kom i den lilla tävlingen var med Storm of the Century’s 4,25 timmar. Båda filmerna har jag senare insett är egentligen miniserier och därför inte egentligen räknas in i “längsta film-tävlingar. Men iallafall… faktum kvarstod… den fanns där… den var i en intressant genre (skräck)… och den var osedd. Så igår skulle det ske…

“… And I looked, and behold a pale horse, and the name that sat on him was Death, and Hell followed with him…”

Ja, något liknande det började filmen med… och en film om världens undergång som börjar med ett bibelcitat från den mest intressanta delen av nya testamentet och samtidigt introtexten till en av mina favoritlåtar av mr Cash kan väl inte vara så dålig… lite rock på det ja… fint…

Sen började det visuella, och jag tappade modet. För härifrån och ända intill det efterlängtade slutet bemöts jag av plotholes big enough to drive a truck through, “överspel som inte skådats sedan stumfilmens dagar”, och i mångt och mycket ett manus som är så tunt att det nästan kan tävla med endimensionaliteten i personporträtten den visar.

30 minuter in börjar röster i mig skrika, “VAD FAN HAR DU GETT DIG IN PÅ!!!”. Stundvis höll jag i skallen och tänkte bara “please,,, make them stop!!!”. 2 h och 50 efter start tog skivan slut… jupp dom maxxade ut skivan på första delen… och det var lika långt kvar… Jag beklagade mig för samme kamrat som sett filmen som ungdom och han tyckte på ren djävulskap att jag skulle se resten när jag ändå börjat (fritt ihågkommet)… Så, en snabb tur till 24timmars-macken senare satt jag igen, med en halvliter cola och lite dumle snacks som tröst och slog igång del 2.

Och tro det eller ej… kvaliteen höll i sig… men min vilja till trots… jag insåg att jag bara satt och surfade och chattade mesta tiden nu… så jag gav upp för natten. och la mig för sömn… med 1,5 timmar kvar.

Idag vaknade jag då och efter många om och ett flertal “OH JÄVLAR MAKE IT STOP!!!” var det slut… det var äntligen slut…

Så vad vill jag säga om den här filmen? Jo, bara det att den lyckats ta sig ner i kategorin “Så jävla dåliga att jag blir elak av bara tanken” resten av den listan är förresten:

3. The Stand (Pestens Tid)
2. Cujo (märkes att det är den andra S King filmen i listan?)
1. Naken (ingen film gör mig så oresonligt förbannad som den… I friggin hate it!!!)

Och resten av Marsvinsfilmerna då?

Jo jag har sett del 3 och 4… de mest udda hitintills… men eftersom jag är så transkribererat frustrerad av Ståndet tänker jag inte just nu skriva om Guinea Pig… jag orkar helt enkelt inte…

Hare Kanin allihopa… Take care now… by by then…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.