Projekt-skvaller

Tänkte bara lite snabbt skvallra om ett par projekt som är på gång att bli klara här. Dels en kortfilm jag fotat åt en herr Joakim Hammond. Och dels en musikvideo där jag skötte kamera på inspelning och färdigställer nu i dessa stunder efterarbetet inför premiär på onsdag nere på Folkets Bio Regina här i östersund.

Rottweiler

Kortfilmen är en ganska simpel historia som han, regissören mest ville köra som en kul grej. Men det växte och blev slutprojektet. Till den fick jag erfara hur RED-One faktiskt fungerar i praktiken. Och, ska jag vara ärlig. Om man inte ska re-framea i efterarbetet och behöver extra-upplösningen, då vetetusan om jag skulle bry mig om krånglet som den kameran innebar. Visst, den reella upplösningen i optimala situationer överskrider på långa vägar min egna 7D. Men jag slogs också över hur brusig bilden var redan vid, vad jag själv kallar låga ISO-värden… alltså, strax över 800. Det blev snyggt, ja. Men jag är tveksam till att 7D’n skulle ge så mycket sämre bild i samma situation. Och med 7D’n har jag inte haft problem alls med krascher mitt i tagning. Glödhet kamerakropp och allmänt extremt meck för att ens få den startklar.

Planet B

Musikvideon var mera av en slump att jag kom in i. Regissören Robert Singleton bjöd in vänner och bekanta för musikvideoinspelning under frösöbron. Efter lite snack kom han fram till att han ville ha vidare vinkel än hans Micro4/3 med 14mm lins kunde erbjuda. Min 7D med 11mm linsen blev då weapon of choice.Så under inspelning fungerade jag lite som DIT och såg till att själva kameratekniken var så lite problematisk som möjligt samt kontrollerade att inställningarna gav en användbar bild allteftersom tiden fortskred och uppsättningen för den långa tagningen flyttades allt längre fram på inspelningsdagen.Många saker skulle klaffa, men det var ingen fara på det taket. Två tagningar i slutänden och vi var klara.

Inspelad med ISO 400 och f11 på bländaren för att få tillräckligt skärpedjup. Gick tillochmed och slog på Highlight Priority och körde Neutral Picture Style enligt Prolosts rekommendationer (han skulle nog dock avråda från HP) Alldeles galet alltså enligt gängse traditioner om vad som är “filmlook”, men ok. Jag kompenserade lite för det genom att ha en ganska agressiv orange-blå grading. 😉 Vi får se hur det här slutar. Men jag tror den blir riktigt snygg efter att ha brusreducerat den och gjort första genomgången med färgkorr och grading.

TsuDuKu…

Men hur dessa två projekt barkar i slutändan får vi inte veta förrän onsdag för musikvideon och nästa vecka för kortfilmen. Jag återkommer då med ordentligt med bildexempel på hur saker gjorts och tankar bakom de olika stegen.

つづく…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.