Grinig Gammal Gubbe

För ett tag sedan fick jag idén att göra en film inspirerad av Death Wish-filmerna. En film som handlar om en gubbe som slår ihjäl busar.

Mer detaljer vill jag inte släppa dock.

Efter den idén kom jag på att det är snarlikt en annan som jag skämtsamt kallar “Mannen på Passet”, i stil med de otaliga Beck-filmerna som har titlar i stil med “Mannen som, ” “Mannen på” etc… där åter så tänker jag inte avslöja detaljer än.

Det fick mig att tänka att jag kanske ska göra en trilogi. En trilogi om Griniga Gamla Gubbar. Som tar sig an olika klichéfyllda teman. I stil med den franska TriColor-trilogin och Chan Wook Parks Hämnar-trilogi.

Varför? Ja, det är något med griniga gamla gubbar som gör sig så bra i film när dom är våldsamma, dödliga och arga. Dom har levt sitt liv, dom har inte lång tid kvar på jorden, dom har inget att förlora… och de har erfarenheter som en yngling aldrig kunnat få än. Senaste fina exemplet på denna genre är Rambo del 4. Där stallone visar att gammal är äldst. Och det betyder inte att han blivit mjäkig eller sinnessvag.

Tydligen är jag inte ensam om detta. Och en av våra favoriter och mästare i genrern är tillbaka där som det ser ut. Vem? Jo Clintan “Dirty Harry” Östträd är tillbaka i sin senaste film. Gran Torino. En film om en grinig gammal gubbe som inte tvekar på att ta lagen i sina egna händer när busar ställer till med bråk på hans trädgård.

Se trailern i rynkel-vänlig HD här:

http://www.apple.com/trailers/wb/grantorino/hd/

Respektera de äldre…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.