HAL är ett Exoskelett från Cyberdine som ger ökad styrka?

Ni minns Cyberdyne va? Just det, det hemska bolaget som 1997 skapade första riktiga AI’n som tog över försvarsdatorerna och anföll ryssarna för att på så vis få dom att anfalla oss för att döda maximalt med människor… De fortsatte därefter med att skapa T800 och skickade tillbaka en sådan till 1984 osv…

just det…

Men det här verkar inte vara deras verk. Utan en japan (go figure), som har varit robot-fantast sedan barnaben har tydligen nu (videon är från 2006), skapat ett exoskelett för att öka styrkan hos vanligt folk… just det… precis som Powerloadern i Aliens. Eller Grey Fox Ninjan i Metal Gear Solid.

Dock så är den inte alls lika stor och bulkig som powerloadern eller lika ubersnabbsnabb som grey fox… men det är ju framsteg likaförbannat… och det var nästan 2 år sedan!

Läs mer på cyberdynes hemsida: http://www.cyberdyne.jp/english/robotsuithal/index.html

oh, den heter HAL… ok inte Heuroitisc Algorithmic Language från 2001, utan Hybrid assisted limb.. model 5 då, 2006,,,

20 000 dollar? det är ju egentligen svinbilligt för något sådant… jag antar att militären sitter inne med projekt just nu som utnyttjar tekniken till att bygga enorma superrobot-soldater…

Tack till fina www.cyberpunkreview.com för denna nyhet även om den var lite gammal…

Förresten… en långhårig japan med glasögon som är robotfantast… som har tittat på robot-filmer och läst böcker hela sitt liv och har dedikerat det livet till att skapa robotar, precis som dom fiktionella han sett i sin uppväxt? Var har jag hört det förut?

“… Japan was the first country to successfully develop bipedal robots. They’re still the best in the field of robotics…”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.