Holy Shitload of Updates Batman! And What’s this Käftsmäll?!

Ja, huvvaligen. Här sitter man och tänker lägga in ett blogginlägg för första gången på länge och inser till sin förtvivlan att det mesta är horribly out of date. Så… i punktvis…

– Bildtexten till höger har uppdaterats… sedan juni månad är jag hemkommen till fädernes land Jamtland (… jamtland jamt å standut!)

– ALLA(!) videolänkarna till höger länkar nu till nyskapade blogginlägg där videon är embedded för att folk ska slippa sticka ut till separata sidor för att se mina alster nu när jag söker jobb i branschen. Vimeo-videosarna ger dock ingen möjlighet för HD-embedding, så där måste man tyvärr klicka på HD-knappen i videon för att skickas till rätt vimeo-sida där den finns att beskåda i “full HD-ready” 1280×720… Youtubelänkarna slipper detta förståss då de ändå har så dålig bildkvalitet.

– Häromdagen skulle jag försöka göra en DVD med några av mina alster för att skicka ut till prospektiva arbetsgivare. Jag mindes då en serie jag var med och filmade till Student-TV i Luleå. Käftsmäll… en serie om kampsporter i Luleå. Efter en kort diskussion fick jag fram att StudentTV’s alster nu ligger online på http://stv.studorg.luth.se/

För att komma åt serien i fråga måste man (hittar inget sätt att direktlänka):

1. öppna http://stv.studorg.luth.se/

2. klicka på TV-Arkivet

3. Vandra bakåt ett steg med pilen längst ned (ju längre tiden går desto mer kanske man måste backa)

4. presto… just nu ligger hela serien där! Episod 1-9…

Vad gjorde jag där då? Jo, jag fotade alla de där fiktionella bak-historierna som finns i varje avsnitt. Plus att jag följde med som fotograf vid ett par tre av åkturerna till kampsportutövarna. Och till Final-avsnittets regnväta inte bara fotade jag allt, utan även klippte slagsmålet i början. Och kryddade Final Fantasy-fighten med lite AfterEffects Effekter.

Är det representativt för min nuvarande kunskap? Nja… både ja och nej… för även om jag gillar första och sista avsnittet så är stordelen av serien därimellan murkig och nästan svart. Ljudet var inte någon av mina specialiteter då så ljudet är av varierande kvalitet rakt igenom. Avsnitten i mitten känns lite fattiga så jag är lite osäker om många faktiskt såg hela serien till den explosiva finalen. Men en av de enda Google-resultaten för serien ger ju riktigt fin kritik:

Student-TV är världens bästa kanal och Andreas Risberg är jävligt cool.

[…]Efter en lång mästerkoreograferad duell mellan filmens(?) två huvudroller som i äkta cheesy-anda slutar med att de kramar om varandra så dyker Lucifer upp och vill ha blod (”högre tittarsiffror”), så de börjar slåss mot honom. Det är nu det flippar totalt: Final Fantasy VII-musik; sådana där TV-spelsrollspelsfightningmenyer med specialattacker, HP och MP; personer som studsar upp och ner på stället för att simulera karaktärer i väntan osv.[…]

[…]och när alla ligger nere på ett HP så använder Obi-Two sin Limitbreak. Han morfar till Jesus som excorserar Lucifer back to hell. Slutet gott, allting gott.

Student-TV är fan bäst. […]

Och känner ni för det kan ni kika på den lite äldre “Kan Jesus” som jag också fotade och gjorde en Cameo som Blinde Bengt Sundell till.

– Också till sist ska jag väl återigen försöka lova att hålla bloggen lite mer uppdaterad. Det ska ju fan inte vara så omöjligt att skriva nån rad eller två… fasst å andra sidan… man har ju några manus som är halvfärdiga och har så varit de senaste veckorna utan progress.

En svag tanke jag haft är att kanske börja recensera filmerna jag plöjer igenom dagligdags på DVD och andra källformat. I sånna fall kanske man ska göra nästa blogginlägg om Childs Play aka Chucky-filmserien… har sett del 1-3 nu och ska till med Bride Of Chucky ikväll. Roliga filmer.

Men tills nästa gång… Tjosan på er alla!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.