Provar Canon 7D Stillbilder

Som jag nämnde förut kan jag nog börja titulera mig som “DoP” snart. I samband med det fick jag ut ett exemplar av de beryktade Canon 7D-kamerorna just under den ökända dagen 1a april. Inga offer att fota dock så det blev en promenad ner på stan under påskveckan då man kastbytte mellan de gamla 70-80-talslinserna jag har sedan förut. Tre stycken gluggar med Nikon-fattning.
Lite o-ortodoxt, ja, jag vet. Men det var dom linserna jag hade som överhuvudtaget skulle gå att använda till kameran, medelst endast en adapterring från Scandinavian Photo.

En sak jag insåg snabbt var dock att jag antingen måste få tag i Canon-linser eller två till adapter-ringar. För det här med att lyfta runt min enda adapterring mellan gluggarna är ett tidsödande extra moment när man ser svanarna i fjärran göra sig redo att lyfta och jag själv ju har vidvinkeln med 0.66 adaptern på kameran.

Alla bilder tagna med RAW och gått igenom enklare färgkorrigering i konverteringsprocessen till jpeg-format. Ibland lite väl mycket gissar jag. Men på det stora hela är jag ganska nöjd med resultaten i dessa testbilder, Jag kan nog fota med 7D’n som stillbilldskamera också när jag inte använder den för video… Vem hade kunna tro’t?!

Förresten, har jag nämnt att undersidan av Frösöbron är fan underskattad rent visuellt?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.